Met het realiseren van een bouwproject is intensief contact met de gemeente nodig. Voor veel aanvragers zijn deze contacten een hindernis naar realisatie. Vaak wordt de opstelling van de gemeente gezien als tegenwerking. Maar is dat terecht? En hoe kun je dat veranderen?

Zoals ik eerder via dit blog heb aangegeven, ben ik bezig met het schrijven van een boek. In eerste instantie zou het boek gaan over financiële aspecten van de omgevingsvergunning (bouwvergunning). Uit contacten met architecten en aannemers bleek, dat zij dit een interessant onderwerp vonden. Maar meer nog, dat zij behoefte hebben aan handvatten hoe met een gemeente samengewerkt kan worden.

Samenwerken met de gemeente

Ik heb daarom besloten om het onderwerp van mijn eerstvolgende boek te wijzigen. In de loop van 2013 zal ik een boek schrijven en publiceren waarin ik op een praktische manier, bezien vanuit een aanvrager van een bouwvergunning, de de mogelijkheden om samen te werken met de gemeente uit zal werken. In het boek leg ik een praktisch systeem uit op basis waarvan een goede samenwerking met de gemeente kan worden aangegaan.

Deel jouw praktijkervaring!

Graag zou ik in het boek praktijkvoorbeelden op willen nemen van samenwerkingen die goed of juist niet goed gingen. En daarvoor heb ik jou nodig. Jij hebt ervaring in de samenwerking met gemeenten. Jij weet wat goed of fout gaat. Laat anderen delen van jouw ervaring.

Als jouw praktijkervaring in mijn boek wordt opgenomen (uiteraard met je (bedrijfs)naam als je daar prijs op stelt), ontvang je een gesigneerd exemplaar van de eerste druk van het boek.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je praktijkervaring mailen naar boekenactie@vergunningmakelaar.nl of je praktijkervaring hieronder delen.

Als je op de hoogte wilt blijven van het (verschijnen) van het boek, meld je dan aan via deze link: http://eepurl.com/ntJGr

social facebooksocial twitter
 

Verbeter de samenwerking met de gemeente

Het nieuwste boek van Roland Scholten


De Gemeente, Uw Partner In het Bouwproces

 

is onlangs verschenen. Wil jij sneller en makkelijker toestemming om te bouwen? Dit boek leert je hoe je dat in 5 stappen lukt.

 

Bestellen?

klik op onderstaande afbeelding van het boek.

3D omslag PBK2Render 

 

 

Praktische informatie over vergunningen in uw mailbox? Meld u aan!
Uw naam: *

Wat is uw naam?
Uw e-mail adres: *

Wat is uw e-mail adres?
Ik ontvang de mail graag in:

Ongeldige invoer