Met het aanvragen van een zogenaamde omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (vroeger simpelweg bouwvergunning genoemd) zijn heel wat financiële aspecten gemoeid. Voor veel aanvragers zijn deze financiële aspecten een wirwar van regelgeving. Vaak worden aspecten ervan ook als oneerlijk ervaren en worden naar het gevoel kosten vaak twee keer betaald.

Maar hoe zit het nu met de financiële aspecten van bouwvergunningen? Welke kosten moeten gemaakt worden? Staan daar ook opbrengsten tegenover? Wat moet ik aan de gemeente betalen? Waarom moet ik dat betalen? Zijn de verlangde bedragen van de gemeente wel terecht? Mag de gemeente verlening van de bouwvergunning afhankelijk maken van het feit of ik het bedrag betaal? Wat kan ik tegen de gemeente doen?

Financiële aspecten bouwvergunning: waar loopt u tegenaan?
Zo maar wat vragen die opkomen bij financiële aspecten van bouwbouwvergunningen. In de komende weken geef ik via dit blog inzicht in de financiële aspecten die samenhangen met bouwvergunningen. Er wordt op bovenstaande vragen ingegaan. In het blog zullen de onderwerpen globaal aan de orde komen. In de loop van 2013 zal een door mij geschreven boek verschijnen waarin ik op een praktische manier, bezien vanuit een aanvrager van een bouwvergunning, de financiële aspecten van een bouwvergunning uit zal werken. Natuurlijk wil ik daarbij ingaan op de vragen die bij u leven. Geef daarom in het commentaarveld hieronder aan waar u tegenaan loopt of vragen over heeft.

Boekenactie
Van mijn boek zullen 10 exemplaren verloot worden onder mensen die op minimaal één van mijn blogs in de serie een (inhoudelijke) reactie hebben gegeven. Om in aanmerking te komen voor het boek, moet u aangemeld zijn bij de boekenactie. Daarvoor klikt u op deze link: http://eepurl.com/ntJGr

Dus wilt u in aanmerking komen voor mijn boek over finanaciële aspecten van bouwvergunningen doe dan de volgende dingen:
1. plaats een inhoudelijke reactie in het commentaarveld hieronder; ÈN
2. meld u aan voor de boekenactie op http://eepurl.com/ntJGr

social facebooksocial twitter
 

Verbeter de samenwerking met de gemeente

Het nieuwste boek van Roland Scholten


De Gemeente, Uw Partner In het Bouwproces

 

is onlangs verschenen. Wil jij sneller en makkelijker toestemming om te bouwen? Dit boek leert je hoe je dat in 5 stappen lukt.

 

Bestellen?

klik op onderstaande afbeelding van het boek.

3D omslag PBK2Render 

 

 

Praktische informatie over vergunningen in uw mailbox? Meld u aan!
Uw naam: *

Wat is uw naam?
Uw e-mail adres: *

Wat is uw e-mail adres?
Ik ontvang de mail graag in:

Ongeldige invoer