Bouw- en herbestemmingsprojecten voer je het liefst in goede samenspraak en samenwerking met de gemeente uit.Vooral als je dat de samenwerking systematisch op kunt zetten levert dat een grote meerwaarde op. Om systematisch de samenwerking met de gemeente op te kunnen zetten is de methode SAMBA ontwikkeld.

De Samba

Met SAMBA bereid je project zo voor en geef je het zo vorm, dat je verbinding zoekt met de gemeente. Jouw project draagt niet alleen bij aan je eigen doelen, maar ook aan die van de gemeente. Er ontstaat een win-win situatie. Door het project samen met de gemeente op te pakken, hebben jullie allebei voordeel van de sterke kanten en ervaring van elkaar. Hierdoor wordt de realisatie van de doelen van zowel jou als de gemeente sneller en makkelijker gerealiseerd. Waarschijnlijk ook nog tegen lagere kosten.

SAMBA is een eenvoudige methode in zijn opzet. Het zijn slechts vijf stappen die je moet nemen. Maar SAMBA is geen toverformule waar geen werk in zit. Elk project vraagt tijd en energie om het voor te bereiden en uit te voeren. Ook de projecten die met SAMBA worden uitgevoerd. Het voordeel van het uitvoeren van het project met SAMBA is, dat de gemeente ondersteunend is aan het project en dat het project leuker wordt om te realiseren.

Eerste stap naar succesDe eerste stap van SAMBA is: Strategie bepalen

Het bepalen van de strategie, start met het bepalen van je doelen. Doelen vormen de basis van elk project. Het is het vertrekpunt van ieder project. Wat wil je bereiken met het project? Wat zijn de randvoorwaarden? Zijn er alternatieven? Allemaal vragen die je helder moet krijgen voordat je een project start. Daarbij is het van belang om te kijken naar de doelen achter de doelen. In omgevingsmanagement wordt gesprokken over je belangen, in tegenstelling tot je standpunt. Waarom wil je bepaalde doelen bereiken? Zijn de doelen die je hebt geformuleerd echt je doelen of zijn het manieren waarop je je echte doelen kunt halen? Hoe duidelijker je je doelen hebt bepaald, hoe flexibeler je tijdens de verdere uitvoering en voorbereiding van het project kunt zijn. De doelen vormen een ijkpunt voor je project.

De tweede stap van SAMBA is: Aanknopingspunten vinden

In het volgende blog wordt de tweede stap van de SAMBA verder uitgewerkt: Aanknopingspunten vinden.

Meer weten?

In het boek "De Gemeente, Uw Partner In Het Bouwproces" worden de vijf stappen van de SAMBA verder uitgewerkt. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online.

3D omslag PBK2Render

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

social facebooksocial twitter
 

Verbeter de samenwerking met de gemeente

Het nieuwste boek van Roland Scholten


De Gemeente, Uw Partner In het Bouwproces

 

is onlangs verschenen. Wil jij sneller en makkelijker toestemming om te bouwen? Dit boek leert je hoe je dat in 5 stappen lukt.

 

Bestellen?

klik op onderstaande afbeelding van het boek.

3D omslag PBK2Render 

 

 

Praktische informatie over vergunningen in uw mailbox? Meld u aan!
Uw naam: *

Wat is uw naam?
Uw e-mail adres: *

Wat is uw e-mail adres?
Ik ontvang de mail graag in:

Ongeldige invoer